Dušan Mandić ispred gola Olimpijakosa
Dušan Mandić ispred gola Olimpijakosa

Srpski drim tim se kasno probudio, Olimpijakos marširao na Novom Beogradu

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.11.21. | 20:51

Poraz vaterpolista Novog Beograda od Olimpijakosa – 9:12

Sve je gotovo idealno delovalo za ekipu Novog Beograda od početka sezone. Serijom dobih igara i ubedljivih pobeda tim Vladimira Vujasinovića je opravdao zvanje srpskog drim tima i ekipe koja će se potući za naslov prvaka Evrope. Ali je moćna četa sa Novog Beograda dobila malu lekciju od grčkog Olimpijaskosa, jednog od glavnih favorita u ovogodišnjoj Ligi šampiona – 12:9. Moglo je sve da bude drugačije, ali se Novi Beograd kasno probudio, baš kao i najbolji igrač tima Dušan Mandić. Počeli su da pogađaju i igraju kvalitetno u napadu kada je već bilo kasno, odnosno kada je preiskusni Olimpijakos stekao pet golova viška.

Delovalo je da je grčki velikan, sa sjajnim Bijačem na golu, gotovo rutinski dobio meč na Novom Beogradu, bez mnogo potrošnje energije. Grci su na fantastičan način igrali odbranu, limitiravši veliki ofanzivni potencijal srpskog predstavnika. Vidi se to i po nekim statističkim paramterima. Jedan od najboljih levorukih igrača na svetu Dušan Mandić ostao je bez učinka posle prve tri četvrtine, uz očajan šut iz igre 0:4. Donekle je za nadigravanje bio raspložen Dušan Pjetlović, koji je golovima u jednom trenutku upalio nadu domaćina.

Izabrane vesti

Međutim, bilo je jasno od samog početka da je Novi Beogradd prvi put u sezoni naišao na vrlo tvrdu ekipu, koja fizički vmože da joj parira. Olimpijakos je sastavljen od igrača koji su sa selekcijom Grčke osvojili srebro na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Još kada se tome dodda neosporan kvalitet Filipa Filipovića i u pojedinim trenucima fantastičnog Bijača.

Nekako je sve krenulo po zlu za domaću selekciju od prvog sudijskog žvižduka. Olimpijakos je prilično lako pravio igrača više i još lakše stigao do dva prednosti. Vratio se Novi Beogradd, najviše zahvaljujući Vlahopoluosu i Dušanu Mandiću, ali je vrlo brzo srpski predstavnik ušao u grčku mašinu. Vrlo racionalno je igrao Olimpijakos, oslanjajući se na kontrolisane dugačke napade i šuteve spolja Genudianis. Standardni grčki reprezentativac postigao je četiri gola i pošteno namučio odbranu Novog Beograda. Brzo su mu se priključili Filipović i Hristopatis za velikih 10:5 za Grke.

Tek tada je počeo da funkcioniše napad Novog Beograda. Pogodio je i Dušan Mandić iz petog pokušaja na opšte oduševljenje publike. Navijače domaćeg tima u trans je bacio sjajni Šušaišvili bombom u suprotan ugao Bijačevog gola. Imali su vaterpolisti Novog Beograda četiri minuta pre kraja dozvoljen minus odd jednog gola (9:10). Ali su tu negde i stali. Na kraju je Filip Filipović stavio tačku na drugu ovosezonsku pobedu Olimpijakosa.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Nika Šušiašvili sa tri gola iz pet pokušaja. Dobar učinak je imao Duško Pjetlović sa dva gola iz tri pokušaja. Totalno je golgeterski zakazao Radomir Drašković koji iz četiri pokušaja nije savladao Bijača.

Najefikasniji na meču bio je bek Olimpijakosa Genudianis sa četiri gola, jedan više od Filipa Filipovića.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO:

Grupa A:

Jadran - Dinamo Tbilisi 15:13

Novi Beograd - Olimpijakos 9:12

Breša - Barseloneta u toku

Radnički - Ferencvaroš u toku



tagovi

Dušan MandićFilip FilipovićVladimir VujasinovićVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara